Thursday, October 27, 2011

Lidz sim.


            Rit jau tresa nedela Segarca. Ciemata iepazisana ir procesa. Bijam iepazities ar pilsetas meru, policijas prieksnieku un bibliotekas vaditaju. Ko lai saka. Pagaidam visi ir pozitivi noskanoti un atbalsta mus un musu idejas. Sanemam jau pirmos piedavajumus piedalities pasakumos.
Tagad klausos Prata Vetras dziesmas un meginu sakopot domas. Ir gruti,ja neraksta katru dienu,bet megina visu,kas noticis pedeja laika sakopot domas un uzakstit,jo viss nak prata tik haotiski.
            21.10 ieradas musu jauna istabas biedre no Ugandas-Preisa. No sakuma abas ar Annu bijam mazliet noraizejusas,jo nezinajam kadatad isti vina bus pec rakstura. Mes abam ir 19, bet vinai ir 23, varbut vinai mes liktos mazliet par nepiezemetu un tada gara,bet..Ne.Ta nav. Mums visam ir kopigas lietas, domasanas veids(nu ne gluzi pilnigi vienads,bet uz to pusi jau ir).Meitene ir forsa un patikama sarunu biedre.
            Taja pasa diena pie mums ciemos ieradas Britta,Jusine un Elina. Aizbraucam uz kafejnicu paest(mentore mus visas aizveda). Pasedejam,parunajam un pasmejamies. Pasutijam picas.. Un,ja,daubju picu ar tik daudz senem un olivam,ka likas,ka tas ir pavares milakas piedevas. Nolasijusi tos nost, uz picas palika tikai mikla un dazas desas skeles. Nu ja,tagad zinasu,ka no sakuma japasaka,ka velos bez tam piedevam. Britta pasutija vegetaro picu. He,nu ja..Nezinaju,ka uz picas liek ari fri kartupelus. Nu nebija garsiga ta vegetara pica(pagarsoju). Kafejnica paradijas dauz rumanu puisu. Sedeja pie blakus galda. Nepierasti redzet ka kadus12 gadus jauni puiseli dzer alu,bet te tas esot ierasti.Ja velies nopirkt alu,neviens tev nejauta,cik gadu.
            Nu ja. Pienaca laiks visam doties uz musu dzivokli. Alkoholu pirkt pasas nevaram,jo tad ciemata baumos,ka mes esam dzerajas..Katra zina,mes pasas to pirkt nevaresim. Tam mums ir citi cilveki,kas ir uznemusies so “atbildigo” procesu. Ta,pasutijam 4 pudeles ar alu (kopa 8litri),atveda mums 10 liturs(2,5l pudele). Noteikti,ka prata ienak vards “bambalis,diucis” un citi vardi. Ja, mums ari ar Justini ta scita,kad pirmo reizi redzejam tas litrigas pudeles,bet alus ir labs, ne ta ka Latvija, ka, tas alus,kas ir tik lielas pudeles, ir pilnigs mesls.
            Ieradas mentore ar savu delu, un vel vienu puisi(nezinu,kas tiesi vins vinai skaitijas,bet tas nav svarigi) un vina draudzeni.Nu,neko,sedejam spelejam kartis un dzeram alu. Tad pie durvim kads klauveja..Vel 4 puisi. Ha,mums seit nav nevienas draudzenes pagaidam,tikai draugi.Nu,mani tas ipasi nesatrauc.Pienaks laiks un ari meitenes bus draugu loka.
            Pulkstenis raidija 00:00 un lidz ar to ari visi viesi pazuda. Ta nu mes,6,sedejam un pratojam,ko lai dara talak. Kadam ienaca ta gudra ideja doties uz Kraijovu(30km no sejienes) un doties uz baru paballeties. Sacits-darits.Sadabujam masinas,2, un devamies cela. Nokluvam Pabs pub vai kaut kas tamlidzigs. Tur bijam jau otro reizi,pirma reize bija,kad bijam ciemos pie Marcello un Mikaelas. Bars atkal pilns ar cilvekiem, uz pireksu tikt ir pagruti,bet nonakam bara dzilaja gala. Muzika laba, atmosfera ari. Sak skanet kads rumanu gabals,kaut kas no tautiska stila, un mes sakam dejot un lekat pa apli.Pievienojas rumani un lec ar mums kopa.Pec tam saka mums macit rumanu dejas. Ko lai saka,vieglas,bet sakombinet kaju kustibu ar rokam-nav nemaz tik viegli,ja ritms ir atrs.






            03:00-musu vienigais labasi draugs Segarca -Ovidiu-saka,ka laiks doties..Aizved Justini un Brittu uz majam un tad ari mes 4 dodamies uz musu majam. Ierodamies majas un dodamies gulet,jo            esam pargurusas.
Parejais viss noptiek ka parasti.


Ka mes tikam pie Kurta
            Kas ir Kurts?Vins ir musu mazais kakjis. Kurtam gan ir vel divi vardi (viens vacu, latviesu un ugandas)-Kurts Janis ***(neatceros).
            Ka mes vinu dabujam?Tas notika 17.10. Braucam no kaut kurienes uz majam ar musu mentori, gandriz vinu nobraucam..Tad mentore,Juljana, apstajas cela mala un pajautaja sievietei,kurai,laikam kakjis piedereja,vai nevelas vinu atdod un tada gara.. Vards pa vardam un kakjis peksi pa logu tiek ielikt masina. Nu neko..Man jau patik. Izmagajam un pabarojam. Tagad vins ir tirs un labs,bet uz kasti gan vel ta isti visu laiku neiet, vienmer no rita kada sturi vai visos ir mesli. Un tad mes vemstidamies visu vacam,bet tagad jau es vinu esmu mazliet izdresejusi. Cerams,ka paliks vinam atmina,ka TO darit var tikai TUR un nekur citur.